Seminaras „Sėkminga namo statyba: kaip išvengti klaidų?“ II pakopa - Įvykęs

2019-04-08
II pakopa „Sėkminga namo statyba: kaip išvengti klaidų?“
 
Reaguodami į Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus dėl masinių renginių, norime pranešti, kad renginiai „Sėkminga namo statyba: kaip išvengti klaidų?“ perkeliami sekančiai:
- renginys II dalis (stoglangiai, šlaitiniai ir plokšti stogai) iš kovo 18 d. ir gegužės 27 d. perkeliamas į rugsėjo 9 d.,
- renginys III dalis (mediniai langai, fasadų danga, smeigės ir tinkamas jų panaudojimas) iš kovo 25 d. ir gegužės 28 d. perkeliamas į rugsėjo 10 d.
Visi įsigyti bilietai į kovo 18 ir 25 d. bei gegužės 27 d. ir 28 d. renginius galios rugsėjo 9 ir 10 d., jų keisti nereikės.

 
Renginiai:
kovo 5 d.
, 18 val., I dalis (plastikiniai langai, saulės elektrinės, šildymo sistemos) - įvyko.
rugsėjo 9 d. (perkelta iš kovo 18 d. ir gegužės 27 d.), 18 val.,  II dalis (stoglangiai, šlaitiniai ir plokšti stogai);
reugsėjo 10 d. (perkelta iš kovo 25 d. ir gegužės 28 d.), 18 val.,  III dalis (mediniai langai, fasadų danga, smeigės ir tinkamas jų panaudojimas).

Abonementinis bilietas galioja į visus renginius.
Trukmė: 18 - 21 val., įskaitant 2 pertraukas po 15 min.

Kovo 5 d. (ketvirtadienis) I dalis
Plastikiniai langai. Šiuolaikiniai langai stebina ne tik savo techninėmis charakteristikomis, puikiomis šilumos, garso izoliacijos savybėmis, spalvomis, dydžiais, formomis, bet ir moderniais sprendimais bei pritaikymo įvairove. Kokybiški langai išsaugo labai daug namų šilumos. Tai bene svarbiausia dabar, kai nuolat didėja pastatų energinio naudingumo reikalavimai. Tačiau ne mažiau svarbu, kad langai būtų tvirti, neišsikraipytų, nekiltų rūpesčių juos atidarant bei uždarant per ilgą eksploatavimo laiką. GEALAN BALTIC architektų bei projektuotojų palaikymo skyriaus vadovas Giedrius Mastavičius apžvelgs, kokius techninius sprendimus būtina įvertinti renkantis namo langus bei duris ir kodėl mažiausios kainos nereikėtų laikyti svarbiausiu langų pasirinkimo kriterijumi.
Saulės elektrinės. Saulės elektrinės tampa būtinu kiekvieno namo atributu. Šiuo metu galima įsigyti elektrinę ir gauti valstybės paramą arba netgi pasistatyti elektrinę nemokamai. Rinkoje stebime didelę įrangos, tiekėjų ir kainų bei sprendimų pasiūlos įvairovę. Kartu su SOLET TECHNICS pardavimų direktoriumi Tomu Ridiku, aptarsime ką reikėtų įsivertinti renkantis saulės elektrinę prieš statant ar jau pastačius namą.  Kokių klaidų galima išvengti ir kodėl rinktis saulės elektrinę reikia kruopščiau nei automobilį?
Šildymo sistemos. Dauguma užsakovų, o neretai ir patyrusių profesionalų, šildymo sistemas renkasi vertindami viso labo tris kriterijus: prekės ženklo žinomumą, kainą, patinka, ar nepatinka produktas. Tačiau teisingas pasirinkimas paaiškėja detaliau išnagrinėjus 20, o kartais ir daugiau skirtingų galimų pasirinkti kriterijų. Seminaro metu sužinosite esminius, kartais nutylimus argumentus, kad galėtumėte šildymo sistemą savo svajonių namui pasirinkti kaip tikras profesionalas! Pranešimą skaitys Stasys Malinauskas, GILIUS IR KO prekybos salono Vilniuje vadovas.

Rugsėjo 9 d. (perkelta iš kovo 18 d. ir gegužės 27 d.)
 
Stoglangiai. Kaip suplanuoti stogo langus savo namui? Modernioji visuomenė susiduria su vis naujais iššūkiais, nes tampa sėslesnė ir beveik visą savo gyvenimą praleidžia patalpose. Pranešime nagrinėjama “patalpų kartos” problematika ir atkreipiamas dėmesys į pakankamo dienos šviesos kiekio, šviežio oro bei vizualinio sąlyčio su aplinkine gamta būtinybę, pateikiama informacija, kaip stogo langų pagalba užtikrinti, kad namai būtų palankesni sveikatai. Taip pat, apžvelgiami stogo langų rinkoje siūlomi sprendimai, langų planavimo rekomendacijos ir realių projektų pavyzdžiai. VELUX pardavimų vadovas Marius Vinclovas atsakys ir į dažniausiai klientų užduodamus klausimus bei pakomentuos rūpimas problemas.
 Šlaitiniai (klasikiniai) ir plokšti stogai. Kokie yra pagrindiniai šlaitinių ir plokščių stogų privalumai, trūkumai, galintys įtakoti stogo pasirinkimą? Šlaitinių ir plokščių stogų medžiagų palyginimas, jų įrengimas, eksploatavimas. NORD PROFIL projektų vadovai Andrius ir Edgaras paaiškins į ką reikia atsižvelgti renkantis medžiagas ir apšiltinimo sprendimus, lietaus nuvedimo sistemą, kaip prižiūrėti ir eksploatuoti stogą, kad jis be remonto tarnautų daug metų.
 
Rugsėjo 10 d. (perkelta iš kovo 25 d., gegužės 28 d.)
 
Mediniai langai. Kokybiškas medinis langas – tai ne vien tik akį traukiantys raštai ir spalvos, įspūdingi dydžiai ir formos – tai ilgametės patirties, atsakingo darbo, kruopščiai parinktų medžiagų ir techninių savybių derinys. Tačiau kad ir kokiomis charakteristikomis apdovanotas langas bebūtų, jo statusą sugadinti gali net ir viena neprofesionali projektavimo ar montavimo klaida. Apie tai, kokį medinį langą rinktis, kaip teisingai įvertinti jo U vertę (šilumines charakteristikas)  ir kokios klaidos kainuoja brangiausiai, kalbės MEGRAME MEDIS gamybos technologas Mindaugas Račkauskas ir B&W SYSTEMS montavimo vadovas Vaidas Štempelis.
Fasadų šiltinimas.  Kokią izoliacinę medžiagą pasirinkti šiltinant savo namo fasadus? Apžvelgsime svarbiausius fasadų kriterijus ir “Ceresit” siūlomų rinkoje dekoratyvinių tinkų savybes. Pristatysime kokius produktus rinktis, jei esate numatę savo namo fasadui naudoti dabar madingas tamsaus intensyvumo spalvas. Pristatomi išskirtinio estetinio vaizdo “Ceresit Visage” fasado apdailos tinkai nepaliks abejingų, o planuojantiems savo namą apdailinti klinkerio plytelėmis, pateiksime informaciją apie klijus ir siūlių mišinius. Fasadų šiltinimas ir apdaila reikalauja didelio profesionalumo ir naujausių technologijų išmanymo, todėl paruošėme Jums daug pavyzdžių su didžiausių klaidų nuotraukomis ir komentarais. Informaciją pateiks CERESIT inžinierius Arūnas Mingaila.
Smeigės ir tinkamas jų panaudojimas. Pagrindiniai klausimai, kuriuos paliesime kartu su įmonės EJOT techniku, vadybininku Mantu Kaminsku - kam yra reikalingos smeigės ir kokią funkciją jos atlieka fasadų šiltinime? Aptarsime informaciją, pagal kokius kriterijus reikia pasirinkti smeiges ir kokios padaromos didžiausios klaidos, lemiančius fasadų šiltinimo ir apdailos deformacijas, ar netgi nukritimus. Pristatysime smeigių skaičiavimo metodiką – tai efektyvus būdas nepermokėti savo namo statyboje, naudojant tik tiek smeigių kiek reikalinga.
 
Galima įsigyti abonementinį bilietą, galiojantį į visus renginius.
 

 

susisiekite

Kreipkitės dėl susitikimo
Linas Mikaila

Prie Jūsų laiško bus prisegti Jūsų atsakymai į "PASIRUOŠIMO ANKETOS" klausimus.